Próbáltál már pizzatésztát házilag készíteni? Ha eddig esetleg riasztó lett volna a gondolat, hadd bizonyítsuk be, hogy gyerekjáték elkészíteni, cserébe az eredmény is sokkal finomabb, különösen ezzel a krémes, ízletes, húsos raguval a tetején!
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A szárított élesztőt elkeverjük a cukorral és a 4 evőkanál langyos vízzel, majd 10 percig állni hagyjuk egy tálban.
2. lépés
5 perc
Közben előkészítjük a feltétet: felvágjuk a kolbászt, a sajtot és kimérjük a tészta hozzávalóit.
3. lépés
10 perc
A felfuttatott élesztős keveréket összekeverjük a liszttel, két teáskanál sóval, az olívaolajjal és a maradék langyos vízzel, a masszát pedig ezt követően 5 percig dagasztjuk, végül folpackkal szorosan letakart tálban tovább kelesztjük.
4. lépés
40 perc
45 percig kelni hagyjuk, majd a tálból óvatosan kiborítva 4 részre osztjuk.
5. lépés
10 perc
A tésztát olajos kézzel 25 cm-es, egyenletes vastagságú körré formázzuk egy kevés olívaolajjal kikent tepsiben.
6. lépés
7 perc
A MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapot elkeverjük 3 dl hideg vízzel, 1 teáskanál sóval, összeforraljuk és kissé besűrítjük.
7. lépés
3 perc
Az elkészült szósszal megkenjük a pizzatésztákat, ráhelyezzük a sonkát, a kolbászkarikákat és a vékony szeletekre vágott mozzarella sajtot.
8. lépés
1 perc
220 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük és melegében tálaljuk.
1. lépés
8
A szárított élesztőt elkeverjük a cukorral és a 4 evőkanál langyos vízzel, majd 10 percig állni hagyjuk egy tálban.
2. lépés
8
Közben előkészítjük a feltétet: felvágjuk a kolbászt, a sajtot és kimérjük a tészta hozzávalóit.
3. lépés
8
A felfuttatott élesztős keveréket összekeverjük a liszttel, két teáskanál sóval, az olívaolajjal és a maradék langyos vízzel, a masszát pedig ezt követően 5 percig dagasztjuk, végül folpackkal szorosan letakart tálban tovább kelesztjük.
4. lépés
8
45 percig kelni hagyjuk, majd a tálból óvatosan kiborítva 4 részre osztjuk.
5. lépés
8
A tésztát olajos kézzel 25 cm-es, egyenletes vastagságú körré formázzuk egy kevés olívaolajjal kikent tepsiben.
6. lépés
8
A MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapot elkeverjük 3 dl hideg vízzel, 1 teáskanál sóval, összeforraljuk és kissé besűrítjük.
7. lépés
8
Az elkészült szósszal megkenjük a pizzatésztákat, ráhelyezzük a sonkát, a kolbászkarikákat és a vékony szeletekre vágott mozzarella sajtot.
8. lépés
8
220 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük és melegében tálaljuk.